Kérdése van? Keressen minket! (06) 1-461-01-70

Önszabályozó fűtőkábelekről

Az önszabályzó fűtőszalagokkal történő fagymentesítés más kísérőfűtési módokkal szemben sokkal megbízhatóbb, hatékonyabb és energiatakarékosabb, mivel csak ott és csak annyit fűtenek, ahol és amennyit szükséges.
Önszabályozó tulajdonságaik révén nem kell méretezni, tetszőleges hosszra levághatóak, nem tudják magukat elégetni és átlapolásoknál sem égnek át, továbbá fizikai paramétereiknek köszönhetően nagy felületen tudják átadni a hőt, ami hődinamikai szempontból fontos.

Az önszabályozó fűtőkábel működése

 

Két párhuzamos rézvezető kerül beépítésre a fűtőelembe, amely grafitszemcsékkel kevert molekulárisan térhálósított műanyagból áll. A grafitszemcsék áramvezető csatornákat képeznek a két vezető között, és ez a fűtőelem felmelegedéséhez vezet. Emelkedő környezeti hőmérsékletnél a molekuláris struktúra torzul és elválasztja egymástól a grafitszemcséket, az áramvezető csatornák megszakadnak és a fűtőelem ellenállása nő. Ennek megfelelően változik az áramfelvétel és ezzel együtt a fűtőteljesítmény is. Lehűlés esetén a folyamat megfordul és a fűtőteljesítmény ismét nő. A fűtőelem energiatakarékos, hiszen minden egyes szegmensében más-más hőt képes leadni a környezeti hőmérséklethez igazodva, ahogy melegíti fel környezetét, az intenzív felfűtésről folyamatosan leszabályoz, mígnem a feladatnak és típusnak megfelelő gyárilag beállított rácsszerkezet beáll egy optimális hőntartásra.

Kérdése van? Ötlete van?

Fűtőkábelekkel kapcsolatos kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz! Több évtizedes tapasztalattal és kimagasló szaktudással állunk rendelkezésére.

polynorm-futokabelek-a23 polynorm-futokabelek-b23 polynorm-futokabelek-c23 polynorm-futokabelek-d23 polynorm-futokabelek-e23

Mi megválaszoljuk!

POLY-NORM 2000 Kft. H-1147 Budapest Lőcsei út 81. H-CS 8-16 P 8-14 (06) 1-461-01-70 (06) 1-461-01-71 polynorm2000@polynorm2000.hu