Kérdése van? Keressen minket! (06) 1-461-01-70

Szabadvezetéki (NFA2X, AXKA) szigetelés átszúrós szerelvények

Kisfeszültségű, szigetelés átszúrós szerelvények szabadvezetékekre

A vízzáró szigetelésátszúró csatlakozók a kisfeszültségű kötegelt szabadvezetékek összes típusához alkalmazhatók, akár leágazóvezetékekhez, akár közvilágítási vezetékekhez.

Csupaszítás nélkül csatlakozhatunk a vezetőhöz. A csavar meghúzásával az érintkező rész fogazata áthatol a szigetelésen, és tökéletes villamos kötést hoz létre. A csavart a fej letöréséig kell húzni, ez a nyomatékhatárolás garantálja azt, hogy a legkisebb átmeneti ellenállás jöjjön létre a csatlakozó és a vezető között, de ne vágja át a vezetőt. Az átszúró fogakat körülvevő puha műanyag tömítés és az elvesztés elleni védelemmel ellátott kupak biztosítja a vízzárást.

Az installáláshoz csupán egy villáskulcs és valamilyen ellentartó szerszám szükséges. A csatlakozók műanyag háza UV álló anyagból készült. A meghúzó csavar a háztól elszigetelt, így feszültség alatt álló fővezeték és terhelés nélküli leágazó vezeték között feszültség alatt is létesíthető kötés (FAM).

Alkalmazhatók:

  • öntartó szabadvezetéki rendszerekhez pl.NFA2X és arról való leágazáshoz
  • egyszálfeszítésű, csupasz tartóvezetős rendszerekhez pl. AXKA, SSZV és arról való leágazáshoz
  • csupasz szabadvezetéki hálózat és szigetelt leágazó vezeték közötti összekötéséhez
  • szabadvezeték és földkábeles betáplálás/leágazás összekötésre

A termékek tipikus alkalmazási területe a magyar kisfeszültségű szabadvezetéki hálózaton:

EP35-13: speciálisan kis keresztmetszetű közvilágítási munkavezeték és lámpák csatlakozására. Mivel a fő oldalon 2,5...35 mm2-ig, leágazó oldalon 1,5...6 mm2-ig terjed az alkalmazási tartomány. A csatlakozó fogak ónozott rézből készülnek.

EP95-13: közvilágítási munkavezeték és lámpák csatlakozására, vagy fővezetékről közvilágítási lámpák csatlakozása, illetve fővezetékről a fogyasztóhoz menő kis keresztmetszetű leágazóvezeték csatlakozására. Mivel a fő oldalon 16...95 mm2-ig, leágazó oldalon 1,5...10 mm2-ig terjed az alkalmazási tartomány. A csatlakozó fogak ónozott rézből készülnek.

P2X95 Mk2: a tipikus leágazó csatlakozó, mivel a fő oldalon 16...95 mm2-ig, leágazó oldalon 4...35 mm2-ig terjed az alkalmazási tartomány. A csatlakozó fogak alumínium alloyból készülnek de a vízzárás miatt szigetelt vezetékek esetén alura és rézre is használhatók.

P3X95 Mk2: a tipikus fővezetéki toldó szerelvény mivel a fő oldalon 25...95 mm2-ig, leágazó oldalon is 25...95 mm2-ig terjed az alkalmazási tartomány. Ez a leágazó oldali kiterjesztett alkalmazási tartomány természetesen lehetővé teszi nagyobb keresztmetszetű kábelek leágazását vagy levegőben lévő fővezetéki-fővezetéki leágazást. A csatlakozó fogak ónozott rézből készülnek.

DZ6 UL-F: elsősorban kábeles leágazásra/kábeles betáplálásra használják, mivel a fő oldalon 120...240 mm2-ig, leágazó oldalon 25...120 mm2-ig terjed az alkalmazási tartomány. Ez lehetővé teszi, hogy egy trafó szekunder oldaláról egy tipikus 4x240 mm2 földkábelen keresztül megtápláljuk a szabadvezetéki hálózat 50...120 mm2-es fővezetékét. A csatlakozó fogak ónozott rézből készülnek.

A szigetelés átszúrós család kiegészül a következő termékekkel:

KZ2-150 2B és KZ2-150 2 Bp: ezek olyan szigetelés átszúrós szerelvények, melyeknél a leágazó oldalon kvázi egy toldóhüvely van, így a fogyasztóhoz menő leágazás időben bármikor létesíthető vagy megszakítható. A Bp-s verziónál a leágazó oldal is szigetelés átszúrós, nem kell csupaszítani, mint a B-s verziónál. Az alkalmazási tartomány fő oldalon 25...150 mm2-ig, leágazó oldalon is 2x6...35 mm2-ig terjed.

P2B100 U Mk2: a P2X95 Mk2-es csatlakozótól abban tér el, hogy a fő oldalon az átszúrós fogak helyén egy ívelt, rovátkolt fém nyomólap van, ami illeszkedik a csupasz szabadvezetékekre. Leágazó oldalon megmaradtak az átszúrós fogak. Így ez a csatlakozó használható mint átmeneti csatlakozó csupasz szabadvezetéki hálózat és szigetelt, kötegelt szabadvezetéki hálózat (LV-ABC) közötti összekötésre. Ez részleges hálózat rekonstrukció esetén hasznos.

Természetesen használható csupasz szabadvezetéki fővezetékről szigetelt szabadvezetékre való leágazásra is amennyiben a hálózati engedélyes nem teszi lehetővé szigetelés átszúrós szerelvény (pl. P2X95 Mk2) használatát csupasz-szigetelt bekötés esetén.

PA25x100: szigetelt szabadvezetékek feszítésére és tartására szolgál a leágazó oldali fogyasztói bekötésnél. Ékes szorítóval lehet megfogatni a bekötő kábelt és szerelvény fém hurkát egy kampóval lehet a fogyasztói bekötéshez rögzíteni.

HEL-3591: párhuzamos horonyú leágazó két csupasz vezeték között. Középfeszültségű alkalmazásra is használható. Alkalmazási tartomány 16...120 mm2 alu vezetők esetén ill. 16...95 mm2 ACSR esetén.

Kérdése van? Ötlete van?

Kábelszerelvényekkel kapcsolatos kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz! Több évtizedes tapasztalattal és kimagasló szaktudással állunk rendelkezésére.

polynorm-kabelszerelvenyek-a12 polynorm-kabelszerelvenyek-b12 polynorm-kabelszerelvenyek-c12 polynorm-kabelszerelvenyek-d12 polynorm-kabelszerelvenyek-e12

Mi megválaszoljuk!

POLY-NORM 2000 Kft. H-1147 Budapest Lőcsei út 81. H-CS 8-16 P 8-14 (06) 1-461-01-70 (06) 1-461-01-71 polynorm2000@polynorm2000.hu