Kérdése van? Keressen minket! (06) 1-461-01-70

Összekötők

Kisfeszültségű hőzsugor egyenes összekötők műanyag szigetelésű kábelekre

A sztenderd LJSM és POLJ-01 összekötő családok négy belső és egy külső hőre zsugorodó csőből állnak. A szakadófejes-csavaros toldóhüvelyt vastagfalú, hőre olvadó ragasztóval bélelt szigetelő cső védi. A külső burkolatot szintén vastagfalú, ragasztós zsugorcső állítja helyre, ezáltal tökéletes vízzárást és mechanikai védelmet ad a kötésnek. Minden összekötőnél lehetőség van az erek keresztezésére.

Mivel a toldókészletben található szaladófejes csavaros toldóhüvelyek ónozott kivitelűek és kontaktpasztával ellátottak, így réz és alumínium kábelek összekötésére egyaránt alkalmasak. Ezek az 1 kV-os összekötők válaszfalas toldóhüvellyel is rendelhetők. Gyári csavaros toldóhüvelyekkel az alkalmazási tartomány 1,5 mm2-től...240 mm2-ig terjed.

A kisfeszültségű hőzsugor összekötő családok elérhetők 5-eres vagy szalagárnyékolt/páncélozott kábelek összekötésére, illetve léteznek csavaros toldóhüvely nélküli, préshüvelyhez alkalmazható összekötő készletek is (EPKJ-0..., SMOE-815...).

Kisfeszültségű kiöntőgyantás egyenes összekötők műanyag szigetelésű kábelekre

A BV-... összekötőcsalád háza egy ütésálló, bepattintós szerkezetű, áttetsző polikarbonát, tömítő szivacsvégekkel. A robosztus házat könnyen és gyorsan fel lehet helyezni. Nem kell a ház bevezetéseit a kábelátmérő nagysága szerint kivágni. A BV-... összekötőcsalád 3 méretben, 2 fajta kiöntőanyaggal, kompakt KS csatlakozóegységgel vagy anélkül rendelhetők. A maximális keresztmetszet 4x25 mm2.

Kisfeszültségű kiöntőgyantás Y leágazó összekötők műanyag szigetelésű kábelekre

A BAV-2U-… összekötőcsalád háza egy ütésálló, bepattintós szerkezetű, áttetsző polikarbonát, tömítő szivacsvégekkel, hasonlóan az egyenes összekötőhöz. 1 méretben, 2 fajta kiöntőanyaggal, kompakt KK2/4 vagy KK2/5 leágazó-csatlakozóegységgel, MC25-ös palástcsavaros leágazó-csatlakozóval vagy MC25U-I palástcsavaros, univerzális-leágazó csatlakozóval vagy ezek nélkül rendelhetők. A maximális keresztmetszet 4(5)x25 mm2.

Kisfeszültségű kiöntőgyantás leágazó összekötők műanyag szigetelésű kábelekre

Az összekötő háza ütésálló, bepattintós szerkezetű, áttetsző polipropilén (MM-5, MM-7) ill. polikarbonát (BAV-C7), tömítő szivacsvégekkel. A robosztus házat könnyen és gyorsan fel lehet helyezni. Nem kell a ház bevezetéseit a kábelátmérő nagysága szerint kivágni. A gyűrűs kompakt leágazó kötőelem használata végett az összekötők háza öblös formájú.

Mindhárom leágazó kötés 3 fajta kiöntőgyantával (Guroflex, Rapid 4300, Rapid 3010), kötőelemmel vagy anélkül is kaphatók. HEL-... gyűrűs kompakt leágazó kötőelem használata esetén feszültség alatt álló futó kábelről is létesíthető leágazó kötés, a futó kábel elvágása nélkül. A kiöntőgyanták kiszerelése lehet alumínium duplatasakos vagy fémkannás kivitel.

Az MM-5 kötések maximális alkalmazási tartománya 4x150 mm2/4x70 mm2.
Az MM-7-es kötések maximális alkalmazási tartománya 4x240 mm2/4x70 mm2 vagy 4x150 mm2/4x150 mm2.
A BAV-C7-es kötések maximális alkalmazási tartománya 4x240 mm2/4x150 mm2.
Amennyiben 4x240 mm2/4x240 mm2-es leágazó kötésre lenne igény, ez esetben a PXU-BU nagyméretű házat tartalmazó kötés ajánljuk.

Guroflex – a környezetbarát kiöntőanyag

A Guroflex egy környezetbarát, könnyen kezelhető, 2-komponensű, hidegen keményedő anyag, mely hidrokarbonát alapú. A Guroflex minden 1 kV-os kábelösszekötő rendszerhez használható. Jól tapad XLPE, PE, PVC, gumi és papír-szigetelésű kábelekhez. Rugalmas tulajdonsága lévén követi a körülvett mozgó kábel alakváltozását. A Guroflex-nek kitűnő szigetelési és hidrofóbikus tulajdonságai vannak és nagyon jó korrózióvédő.

A izociánát mentes Guroflex kitöltőanyagot mindenféle egyéb védőfelszerelés nélkül lehet kezelni. Egyik komponense se esik a ROHS és CLP szabályozás alá, ezért bárki előzetes figyelmeztetés nélkül felhasználhatja. Nincs karcinogén tulajdonsága. A kötés idő alatt hő nem fejlődik, a használója nincs égési sérülésnek kitéve. A zöld színe ezeket a tulajdonságokat reprezentálja.

A tárolási hőmérséklete -20°C-tól (fagyálló) +40°C-ig, és -10°C alacsony hőmérsékleten is szerelhető. A kötési idő alatt, ha nedvesség éri sem buborékosodik és a kötés még a teljes megszilárdulás előtt feszültség alá helyezhető.

A kiszerelése többfajta térfogatban, dupla alumíniumtasakban (GD) vagy fémkannában (GC) érhető el. A Guroflexnek van középfeszültségű szigetelés alkalmazásokhoz való verziója is.

A BV, BAV-2U, MM-5, MM-7, PXE-GD Raychem összekötők szigetelése mellett természetesen bármely villamos kötődoboz kiöntésére alkalmas.

A TE Connectitvity-Raychem-Guro családjában a Guroflex családja mellett a kemény, poliuretán Rapid 3010 és Rapid 4300-as műgyanták is elérhetők.

DuraSeal – előszigetelt hüvelyek és saruk

Alkalmazásuk hermetikus vezetőkötés jelzőkábelekre illetve a kábelér végek tömített saruzására. A préselhető kötőelemet vagy sarut hőre zsugorodó, előszerelt, ragasztóval bélelt cső veszi körül.

A kötőelemet megfelelő szerszámmal kell préselni, aztán hőlégfúvóval a szigetelő csöveket le zsugorítani amíg a ragasztóanyag ki nem folyik a cső végén.

A keresztmetszetük 0,5 mm2-től 6 mm2-ig terjed, melyek külön színnel vannak jelölve.

Ugyan ezek a D-406-os kis préshüvelyek vannak a SMOE-8114... jelzőkábel összekötőkben, ezeket kiegészítve vízzáró burkolócsővel és esetleg a páncélozást helyreállítására szolgáló rostéllyal.

Raygel Plus gél kitöltésű egyenes- és leágazó összekötők műanyag szigetelésű kábelekre

A kötések műanyag házát a PowerGel nevű szilikon tartalmu térhálósított mátrix tölti ki. Nem veszélyes anyagnak minősülő kétkomponensű műgyanta vagy korrozív, ecetsavas sziloplaszt.

Ez az anyag ötvözi a szilárd anyagok (formaemlékezet) és a folyadékok (nedvesítés, felületi tapadás) előnyös tömítő tulajdonságait. Különlegesen nagy nyúlás és rugalmasság, kiváló öregedési és elektromos jellemzők mellet a legfontosabb tulajdonsága a nedvesség kizárása.

A formaemlékezet miatt a kötés többször felhasználható, a kötőelem eltávolítása után a gél a dobozon belül visszanyeri eredeti alakját!

Ezek a tulajdonságok alkalmassá teszik a Raygel Plus termékeket kisfeszültségű kötések IP68-as tömítésére. A kötések háza kemény, UV álló, halogénmentes anyagból készülnek, korlátlan felhasználási idővel.

A kisfeszültségű kötések létesítéshez nincs szükség semmilyen speciális szerszámra pl. hőzsugorító készlet, akár otthoni barkács szerszámokkal, tisztán és egyszerűen létesíthető kábel összekötés. A kötés műanyag háza alakzáró kötéssel bepattintható és lezárható. Kábelkötegelővel rögzítve a kötés gyerekbiztossá tehető!

Alkalmazási területek: kisfeszültségű kábelek összekötése földben (pl. kerti világítás), medencében (víz alá helyezhető!), öntöző rendszereknél, szivattyú bekötéseknél stb. Csővezetékek fagymentesítéséhez használt fűtőkábelek bekötésére is alkalmas.

Alkalmazási tartomány: 2-3x1,5 mm2-től...3-5x16 mm2-ig. Az ennél nagyobb 4(5)x16…25(35) mm2 keresztmetszetű kábelek összekötésére a Gelbox 25 -ös kötések használhatók.

A korábbi RayGel kötésekhez képest a RayGelPlus nem csak kábelek egyenes toldására, hanem leágaztatására is alkalmas, köszönhetően a ház alakjának és a kompakt leágazó elemnek köszönhetően.

A RayGelPlus 0, 1, 1.5 nem tartalmaz kötőelemet. Az összekötést a katalógusban adott méretek figyelembe vételével egyéb kis méretű (pl.Wago) kötőelemmel, sorkapoccsal lehet kivitelezni.

A RayGelPlus 1.5 D szintén nem tartalmaz kötőelemet, de érszeparátort igen, ezáltal a 4-eres kisfeszültségű kábelek a legnépszerűbb tartományban (2,5...16 mm2-ig) akár préshüvellyel összeköthetők a kötőelemek külön-külön leszigetelése nélkül.

A RayGelPlus 2,3 egy ötös kompakt leágazó kötőelemblokkot tartalmaz melynek segítségével kábelek toldása és leágaztatása a futó kábel elvágása nélkül könnyedén kivitelezhető.

Kérdése van? Ötlete van?

Kábelszerelvényekkel kapcsolatos kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz! Több évtizedes tapasztalattal és kimagasló szaktudással állunk rendelkezésére.

polynorm-kabelszerelvenyek-a4 polynorm-kabelszerelvenyek-b4 polynorm-kabelszerelvenyek-c4 polynorm-kabelszerelvenyek-d4 polynorm-kabelszerelvenyek-e4

Mi megválaszoljuk!

POLY-NORM 2000 Kft. H-1147 Budapest Lőcsei út 81. H-CS 8-16 P 8-14 (06) 1-461-01-70 (06) 1-461-01-71 polynorm2000@polynorm2000.hu