Kérdése van? Keressen minket! (06) 1-461-01-70

Középfeszültségű kábelszerelvények 42 kV-ig

TE Connectivity – Raychem középfeszültségű kábelszerelvények

Középfeszültségű kábelszerelvények alatt az 1 kV és 42 kV közötti feszültségtartományban üzemelő termékeket értjük.

A Raychem a saját maga által több mint 60 éve feltalált és az azóta is folyamatosan fejlesztett hőre zsugorodó termékeiből, úgymint zsugorcsövek, elágazó idomok, mandzsetták, kupakok, tömítő masszák, villamos térvezérlő kendők és szalagok stb. szerelvényeket készített, melyek megoldják az erősáramú kábelek csatlakoztatásánál felmerülő alkalmazásokat.

Így a vevőknek nem magának kell összeválogatni a különböző alkatrészekből az adott alkalmazáshoz szükséges anyagokat, hanem kész megoldások közül választhat a felmerülő igénytől függően. Az így készült szerelvények teljesítik a releváns középfeszültségű CENELEC és IEC vizsgálati szabványokat.

A Raychem úttörő volt a csavaros kötőelemek alkalmazását illetően, és a kábelszerelvény gyártók közül elsőként fejesztett ki ilyen kábelszerelvényeket. Így összekötés vagy csatlakoztatás során a szigetelő anyag mellett a felhasználó egy kész megoldást kap, egy kézből.

A nagyfeszültségű kábelszerelvény technika fejlődésé magával hozta az elasztomerikus szilikongumi termékek és anyagok robbanásszerű fejlődését, ezen anyagok alkalmazása megjelent a középfeszültségű kábelszerelvényekben is.

Így a hagyományos hőzsugor termékek mellett -amennyiben az adott áramszolgáltató igény vagy alkalmazási/installálási körülmény megköveteli- feltolható és hidegzsugor kábelszerelvények is elérhetők.

Középfeszültségű kábelszerelvények lehetnek:

 • zsugorcsöves kábel összekötő (toldó) készletek szakadófejes csavaros toldóhüvellyel vagy anélkül, műanyag vagy papírszigetelésű kábelekre, illetve a kettő közötti átmeneti összekötésre.
 • hőzsugor átmeneti összekötők 1 és 3-eres, illetve árnyékolt és nem árnyékolt kábelek összekötésére.
 • hidegzsugor kábel összekötő (toldó) készletek szakadófejes csavaros toldóhüvellyel vagy anélkül, műanyagszigetelésű kábelekre.
 • feszültségálló kábel véglezárók ("fél összekötő").
 • speciális összekötők flexibilis kábelösszekötés igényekre (pl. bányakábel).
 • leágazó összekötők egyerű, műanyag szigetelésű kábelekre.
 • javító összekötők kábelhiba esetére, érbetoldással vagy az eret pótló hosszú kötőhüvellyel.
 • szabadtéri vagy belsőtéri kábel hőzsugor végelzárók szakadófejes csavaros saruval vagy anélkül, műanyag vagy papírszigetelésű kábelekre.
 • szabadtéri vagy belsőtéri feltolható vagy hidegzsugor kábel végelzárók szakadófejes csavaros saruval vagy anélkül, műanyagszigetelésű kábelekre.
 • szabadtéri vagy belsőtéri kábel hőzsugor végelzárók szakadófejes csavaros saruval vagy anélkül többeres gumiszigetelésű kábelekre, flexibilis alkalmazásra (pl. bányakábel).
 • szabadtéri vagy belsőtéri kábel végelzárók szakadófejes csavaros saruval vagy anélkül, árnyékolás nélküli kábelekre (pl. motorbekötés)

Kérdése van? Ötlete van?

Kábelszerelvényekkel kapcsolatos kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz! Több évtizedes tapasztalattal és kimagasló szaktudással állunk rendelkezésére.

polynorm-kabelszerelvenyek-a6 polynorm-kabelszerelvenyek-b6 polynorm-kabelszerelvenyek-c6 polynorm-kabelszerelvenyek-d6 polynorm-kabelszerelvenyek-e6

Mi megválaszoljuk!

POLY-NORM 2000 Kft. H-1147 Budapest Lőcsei út 81. H-CS 8-16 P 8-14 (06) 1-461-01-70 (06) 1-461-01-71 polynorm2000@polynorm2000.hu