Kérdése van? Keressen minket! (06) 1-461-01-70

Ereszcsatorna fűtés

A tetőfelületeken megolvadt fagyott hó lecsúszása vagy a csatornákon átbukó majd lezuhanó jégcsapok számtalan személyi baleset és anyagi kár okozójává válhatnak, továbbá a folyamatos olvadás és elfagyás következtében károsítják az épületek állagát (csatornák, vakolatok és szigetelések megrongálódása, beázások).

A hagyományos, állandó teljesítményű fűtőkábelek is megoldást jelenthetnek a problémára, nem rendelkeznek mozgó alkatrésszel, de élettartamuk rövid valamint pontos méretezést követelnek meg. Ha nem megfelelő a méretezése, akkor a kábel könnyen eléghet, a kivitelezése során ügyelni kell arra, hogy a sűrű fektetési távolság miatt nehogy összeérjenek a kábelek, mert akkor az átlapolásoknál átégetik egymást.

Az eresz- és vápacsatornák, levezetők fagymentesítésének és tetőfelületek előfűtésének legújabb és kétség kívül legmegbízhatóbb módja az önszabályozó elektromos fűtőszalaggal történő fűtés.

A termékkínálatunkban szereplő önszabályzó fűtőszalagok és állandó teljesítményű fűtőkábelek több mint hetven típusa közül a Raychem önszabályozó IceStop GM-2X és GM-2XT, az Eltrace önszabályozó Traceco T-20-AO (korábbi típusjelölés ESR-20-AO), az Eltherm önszabályozó ELSR-N-20, valamint az Eltrace állandó teljesítményű GuttaCable kábelcsaládokba tartozó típusok alkalmazhatóak eresz- és vápacsatornák illetve tetőfelületek fagymentesítésére.

Ereszcsatorna (talpszélesség kisebb mint 20 cm) esetén 0°C-on levegőben 18 W/m, jeges vízben 36 W, vápacsatorna (max. 40 cm széles) esetén 0°C-on levegőben 36 W/m, jeges vízben 70 W/m hőveszteséget szükséges pótolni. A GM-2X, GM-2XT, ELSR-N-20 és Traceco T-20-AO (korábbi típusjelölés ESR-20-AO) önszabályozó fűtőszalagok a gyárilag beállított rácsszerkezetüknek köszönhetően -20°C-os környezeti hőmérséklet esetén képes leadni 58 Wattot méterenként (230 V ac névleges feszültség esetén), amivel a megfelelő fektetési távolság betartása esetén képes pótolni akár a 90 - 110 W/m hőveszteséget. Az intenzív felfűtés után folyamatosan leszabályoznak és beállnak (kb. 15 perc alatt) egy folyamatos hőntartó működésre, amivel pótolja a szükséges 16 - 36 W/m hőveszteséget, ezáltal biztosítva két fűtőszalag közötti legtávolabbi ponton is az olvasztáshoz szükséges +5°C-os felületi hőmérsékletet a csatornában. Önszabályozó tulajdonságaik révén gyorsan felfűtik a csatornát, mindig a környezeti hőmérséklethez igazítják a leadott teljesítményüket, hogy folyamatosan biztosítsák a fagymentesítést, és a csapadékképződés megszűnése után akár már két-három órával is teljesen száraz legyen a csatorna.

Kérdése van? Ötlete van?

Fűtőkábelekkel kapcsolatos kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz! Több évtizedes tapasztalattal és kimagasló szaktudással állunk rendelkezésére.

polynorm-futokabelek-a12 polynorm-futokabelek-b12 polynorm-futokabelek-c12 polynorm-futokabelek-d12 polynorm-futokabelek-e12

Mi megválaszoljuk!

POLY-NORM 2000 Kft. H-1147 Budapest Lőcsei út 81. H-CS 8-16 P 8-14 (06) 1-461-01-70 (06) 1-461-01-71 polynorm2000@polynorm2000.hu