Kérdése van? Keressen minket! (06) 1-461-01-70

Ipari (Ex) tartozékok

A robbanásveszélyes ipari technológiákhoz beépítendő önszabályozó fűtőszalagokhoz használhatóak moduláris illetve integrált tartozékrendszerek.

Raychem modulásris tartozékrendszer

A fűtőkábeleket C25-100 vagy C25-21 (M25 tömszelencét tartalmaznak) csatlakozó garnitúrák használatával köthetőek be a JBU-100-E tápcsatlakozó dobozba, melyet a SB-101 tartókonzol és PSE bilincsek segítségével rögzíthetünk a technológiához, a fűtőszalagok hőszigetelésen történő átvetetéséhez az IEK-25-PIPE vagy IEK-25-04 alkalmazható. Hőszigetelés alatti fűtőszalag összekötéseket az S-19 (BTV családhoz), S-21 (QTVR családhoz) és S-69 (XTV, KTV családokhoz), végelzárásokat az E-06 (BTV, QTVR családokhoz) és E-19 (XTV, KTV családokhoz) zsugorcsöves készletek segítségével alakíthatjuk ki.

Raychem integrált tartozékrendszer

A fűtőkábelekhez használhatóak hőszigetelésen kívüli, hőszigetelésen átvezető talpal ellátott tartozékok, a JBS-100-E tápcsatlakozó (1 fűtőszalaghoz) doboz, JBM-100-E tápcsatlakozó és elágazó (2-3 fűtőszalaghoz) doboz, E-100-E végelzáró (mindegyik világító modullal (...-100-L-E) is rendelhetőek), valamint a T-100 elágazó doboz a "T" elágazások kialakításához.

A talpakat PSE bilincsek segítségével rögzíthetjük a technológiához.

A hőszigetelés alatti, lapos kivitelű, hidegen szerelhető és többször felhasználható tartozékrendszer egyaránt használható az összes típusú ipari önszabályozó fűtőszalaghoz. A C-150-E fűtőszalagok és tápkábelek összekötéséhez, az S-150 két fűtőszalag összekötéséhez, míg az E-150 a fűtőszalagok végelzárásához használható.

Klöpper-Therm moduláris tartozékrendszer

A fűtőkábeleket CS-1G-KT vagy CS-1G-KT (M25 tömszelencét tartalmaznak) csatlakozó garnitúrák használatával köthetőek be a CB-3G tápcsatlakozó dobozba, míg a fűtőszalagok hőszigetelésen történő átvetetéséhez az IS-KT vagy IS-HKT alkalmazható.

Klöpper-Therm integrált tartozékrendszer

A fűtőkábelekhez használhatóak az CB-PSO/ASO csatlakozó dobozokkal kompatibilis hőszigetelésen kívüli, hőszigetelésen átvezető talpal ellátott alumínium alapanyagú ASO-CS1 (1 fűtőszalaghoz) és ASO-CS2 (2 fűtőszalaghoz) valamint a műanyag alapanyagú ASO-CS1 (1 fűtőszalaghoz) és ASO-CS2 (2 fűtőszalaghoz) tápcsatlakozók melyek a végelzárókat is tartalmazzák. A talpakat bilincsek segítségével rögzíthetjük a technológiához.

Fém csövekre üvegszálas rögzítő szalaggal, műanyag csövekre minden esetben öntapadó alumínium fóliával rögzítsük a fűtőszalagokat. Amennyiben a terv megkívánja, a jobb hőátvitel és a fűtőszalag által leadott teljesítmény növelésének érdekében fém csövek esetén használható a rögzítéshez alumínium fólia.

A fűtőszalagok rögzítéséhez (0,3 - 0,5 méterenként) fémcsövek esetén használható a GT-66 (20m/tek) vagy a nagy hőállóságú (180°C) és alacsony halogén kibocsátású GS-54 (16m/tek), illetve GT-180 (50m/tek) üvegszálas textil rögzítőszalag. A tartályok palástjához történő rögzítéshez mindig az ATE-180 (55m/tek) vagy az AT-150 (50m/tek) öntapadó alumíniumfólia használata ajánlott. A hőszigetelésen kívülre előírás szerint 5 méterenként ETL-H (ELEKTROMOSAN FŰTÖTT) figyelmeztető címkéket kell felragasztani.

Ipari technológiák kísérőfűtési rendszereinek telepítése esetén mindig alkalmazzunk a feladatnak megfelelő, felület vagy környezet érzékelő termosztátot, amely hőmérséklet függvényében kapcsolja be a fűtést. Felületi hőmérsékletérzékelős termosztátok (RAYSTAT-EX-02 folyadékkal töltött kapilláris érzékelővel / ETS-05 Pt100 érzékelővel) esetében a kísérőfűtés csak a tetszőlegesen beállítható csőhőmérséklet alatt kapcsol be, melyet a szigetelés alá bevezethető szenzor érzékel. Környezeti

hőmérséklet érzékelős termosztát (RAYSTAT-EX-04 Pt100 érzékelővel)  esetében a kísérőfűtés csak a tetszőlegesen beállítható környezeti hőmérséklet alatt kapcsol be, melyet a kivezetett szélfogó gyűrűbe elhelyezett szenzor érzékel. Különálló technológiánként, valamint nagyobb hosszúságú csővezeték rendszer esetén maximum 100 méterenként javasolt egy-egy külön termosztát elhelyezése.

Kérdése van? Ötlete van?

Fűtőkábelekkel kapcsolatos kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz! Több évtizedes tapasztalattal és kimagasló szaktudással állunk rendelkezésére.

polynorm-futokabelek-a3 polynorm-futokabelek-b3 polynorm-futokabelek-c3 polynorm-futokabelek-d3 polynorm-futokabelek-e3

Mi megválaszoljuk!

POLY-NORM 2000 Kft. H-1147 Budapest Lőcsei út 81. H-CS 8-16 P 8-14 (06) 1-461-01-70 (06) 1-461-01-71 polynorm2000@polynorm2000.hu