Kérdése van? Keressen minket! (06) 1-461-01-70

Rámpafűtés

A leggyakoribb megoldás a hólapátolással egybekötött vegyszerezés vagy sózás. Rövidtávon kétségtelenül ez a legolcsóbb, ugyanakkor állandó emberi jelenlétet igényel, továbbá a vegyszerezés vagy sózás sem környezetvédelmi, sem pedig állagmegóvási szempontból hosszútávra nem ajánlott.
Egy másik lehetséges megoldás a gőz vagy melegvíz vezetékekkel történő burkolatfűtés, amely rövidtávon átmeneti megoldást biztosíthat, de állandó karbantartást igényel és mozgó alkatrészeinek köszönhetően sok a meghibásodási lehetősége.

A hagyományos, állandó teljesítményű fűtőkábelek is megoldást jelenthetnek a problémára, nem rendelkeznek mozgó alkatrésszel, de élettartamuk rövid valamint pontos méretezést követelnek meg. Ha nem megfelelő a méretezése, akkor a kábelek könnyen eléghetnek, vagy nagyon lomhán fűtenek és akár 12-24 órába is beletelhet, míg a burkolatot felfűtik +5°C-ra. A kivitelezése során ügyelni kell arra, hogy a sűrű fektetési távolsága miatt nehogy összeérjenek a kábelek, mert akkor az átlapolásoknál átégetik egymást, valamint fokozottan óvni kell a vékony PVC vagy teflon védőszigetelését, nehogy fizikai sérülés érje.

A szabadtéri burkolatok, mozgássérült rámpák, gépkocsi rámpák, teraszok, járdák és lépcsők fagymentesítésének legújabb és kétség kívül legmegbízhatóbb módja az önszabályozó elektromos fűtőszalaggal történő fűtés.

A termékkínálatunkban szereplő önszabályzó fűtőszalagok és állandó teljesítményű fűtőkábelek illetve fűtőszőnyegek több mint hetven típusa közül a Raychem önszabályozó ViaGard EM2, a Thermotex önszabályozó SRF SM2, valamint a Raychem állandó teljesítményű EM4-CW, EM2-CM és I-WARM állandó teljesítményű SHTL, MTL kábelcsaládokba tartozó típusok alkalmazhatóak szabadtéri burkolatok fagymentesítésére akár teljes felületfűtés vagy csak keréknyomsávok fűtéséhez egyaránt.

Beton illetve aszfalt burkolat esetén 0°C-on 300 W/m², a homokágyba fektetett díszkő burkolat esetén 0°C-on 350 W/m² a hőveszteség, melyeket pótolni szükséges a folyamatos fagymentesítéshez illetve hóolvasztás érdekében (Kontinentális éghajlaton természetes csapadékképződés -10°C-ig valószínű. Ilyen hőmérsékletnél a hőveszteség is jóval nagyobb!). Amennyiben ezeknél a teljesítményeknél kevesebbet építenek be, az olvasztás nagyon lomha lesz és hosszabb időig tart a burkolat felfűtése, ezáltal az üzemeltetési költsége is nagyobb lesz.

Az állandó teljesítményű fűtőkábelekkel (Raychem EM2-MI, EM4-CW és I-WARM SHTL) beépíthető burkolat típusoktól függően 300-350 W/m² teljesítmény is, míg az állandó teljesítményű fűtőszőnyegekkel (Raychem EM2-CM és I-WARM MTL) egységesen csak 300 W/m² teljesítmény.

Kérdése van? Ötlete van?

Fűtőkábelekkel kapcsolatos kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz! Több évtizedes tapasztalattal és kimagasló szaktudással állunk rendelkezésére.

polynorm-futokabelek-a8 polynorm-futokabelek-b8 polynorm-futokabelek-c8 polynorm-futokabelek-d8 polynorm-futokabelek-e8

Mi megválaszoljuk!

POLY-NORM 2000 Kft. H-1147 Budapest Lőcsei út 81. H-CS 8-16 P 8-14 (06) 1-461-01-70 (06) 1-461-01-71 polynorm2000@polynorm2000.hu