Kérdése van? Keressen minket! (06) 1-461-01-70

Önszabályozó fűtőkábelek

A T2Red önszabályozó rendszer érzékeli a más hőforrások (napsugárzás, világítás, elektromos készülékek) által sugárzott hőt, és összehangolja azt a saját teljesítményével. Ennek eredményeképpen a hidegebb területeken - ablak vagy ajtó közelében - több, míg a melegebb területeken - szőnyegek és bútorok alatt - kevesebb hőt termel. Így megszűnik a túlmelegedés kockázata, a bútorait is tetszőlegesen helyezheti el. Bármilyen aljzatra szerelhető, száraz és nedves helyen egyaránt alkalmazható, alakítható különböző méretekhez és alakzatokhoz.

A fűtőelembe két párhuzamos rézvezető kerül beépítésre, amely grafitszemcsékkel kevert molekulárisan térhálósított műanyagból áll. A grafitszemcsék áramvezető csatornákat képeznek a két vezető között, és ez a fűtőelem felmelegedéséhez vezet. Emelkedő környezeti hőmérsékletnél a molekuláris struktúra torzul, és elválasztja egymástól a grafitszemcséket, az áramvezető csatornák megszakadnak, a fűtőelem ellenállása nő. Ennek megfelelően változik az áramfelvétel és ezzel együtt a fűtőteljesítmény is. Lehűlés esetén a folyamat megfordul és a fűtőteljesítmény ismét nő. A fűtőelem energiatakarékos, hiszen minden egyes szegmensében másmás hőt képes leadni a környezeti hőmérséklethez igazodva, mígnem a gyárilag beállított rácsszerkezet beáll egy optimális hőntartásra.

A fa burkolatokat gyártó vezető cégek tanúsítják, hogy a Raychem elektromos önszabályozó padlófűtés rendszer alkalmazható a fából készült burkoló anyagok esetében. A fa burkolatok sajátossága, hogy a páratartalom és hőmérséklet függvényében tágulnak és összehúzódnak, ennek következtében előfordulhat, hogy a nem megfelelő padlófűtés károsítja az anyagot. A Raychem T2Red fűtőkábel fokozatos felmelegedésével akadályozza meg a hirtelen hőmérséklet-változásból eredő károsodást, ennek köszönhetően tartós és megbízható megoldást nyújt a fa burkolatok padlófűtéséhez. A rendszer a kívánt hőmérséklet elérése után egyenletes hőeloszlást biztosít a teljes felületen, miközben akár 20%-os energia-megtakarítást is elérhet a T2Reflecta lapoknak köszönhetően. A T2Red + T2Reflecta rendszer egyaránt alkalmazható új építéseknél és felújításoknál, tetszőleges méretre vágható és alacsony szerelési magasságot igényel. A fa burkolatot gyártó cégek alapos tesztelést követően tanúsítvánnyal támasztják alá, hogy a T2Reflecta rendszer kétséget kizáróan használható a fából készült padlóburkolatok esetében.

Raychem / T2Red U-RD-B

Névleges teljesítmény: 5-15 W/m (burkolat típusától függően)
Névleges feszültség: 230 V AC
Maximális behatási hőmérséklet: +65°C
Minimális szerelési hőmérséklet: -15°C
Tárolási hőmérséklet: -40°C és +45°C között, száraz helyen
Méretek: 8,7 mm x 6,0 mm
Max. fektetési hossz: 100 m / 20 A
Szükséges kismegszakítók: C karakterisztika
Felépítés: két eres, önszabályzó fűtőszalag
Nemzetközi tanúsítvány: CE, VDE

A T2Red U-RD-B önszabályozó fűtőszalagot szintén a T2Red családhoz tartozó U-RD-ACC-CE (CE-T2) zsugorcsöves csatlakozó és végelzáró használatával köthetjük be a falban elhelyezett sorkapocs dobozba, a fűtőszalagok összekötéséhez / toldásához a gyári U-RD-ACC-SP zsugorcsöves összekötő készlet alkalmazható. A fűtőszalagok rögzíthetők kábelkötegelők használatával műanyag hálóhoz, VIA-SPACER rögzítő szalaggal az aljzathoz vagy a szerelőszint portalanítása után ragasztó pisztollyal.

Elektromos padlófűtések vezérlésére a digitális kijelzésű programozható NRG-DM típusú falba süllyeszthető padlófűtési termosztát alkalmazható.

További jelentős energia megtakarítás és gyors felfűtési idő érhető el az új T2REFLECTA rendszer beépítésével. A Reflecta egy speciális, gyárilag kikísérletezett hőszigetelt hőtükör lap, melybe 10 cm távolságonként gyárilag kialakított hornyok találhatóak az U-RD-B fűtőszalagok fektetéséhez. A fűtőszalag hurkok biztonságos fordításához a szintén gyárilag hornyolt Reflecta végelemeket kell használni. A Reflecta, lapos (13mm) kivitelének köszönhetően ideálisan alkalmazható meglévő burkolatok felújítása, illetve rosszul vagy egyáltalán nem hőszigetelt aljzatra történő fektetés esetén. A T2REFLECTA rendszer alkalmazható minden burkolattípus alá történő fektetéshez. A hőszigetelő lapok aljzathoz történő rögzítése történhet lecsavarozással, vagy a szerelőszint portalanítása után a T2Reflecta-A-Fix ragasztóval. Ha más gyártó burkolatragasztóját kívánják használni, akkor a lapokra zsírtalanítás után a megfelelő ragasztás érdekében fel kell kenni a T2Reflekta-P-Fix primer réteget. 

Raychem / T2Reflecta

Alapanyag: Alumínium 0,5 mm + EPS 12,5 mm vastag
Lemezméret: 720 mm x 400 mm x 13 mm
Fordító végelem méret: 100 mm x 400 mm x 12,5 (alumínium nélkül)
Tűzveszélyességi osztály: DIN 4102-B1
U-érték: 2,33 W/m2K
Hővezető képesség: 0,033 W (mK)
Hosszú távú terhelhetőség: 140 kPa (14000 kg/m2)

Kérdése van? Ötlete van?

Fűtőkábelekkel kapcsolatos kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz! Több évtizedes tapasztalattal és kimagasló szaktudással állunk rendelkezésére.

polynorm-futokabelek-a16 polynorm-futokabelek-b16 polynorm-futokabelek-c16 polynorm-futokabelek-d16 polynorm-futokabelek-e16

Mi megválaszoljuk!

POLY-NORM 2000 Kft. H-1147 Budapest Lőcsei út 81. H-CS 8-16 P 8-14 (06) 1-461-01-70 (06) 1-461-01-71 polynorm2000@polynorm2000.hu