Do you have question? Contact us! (36) 1-461-01-70

Raychem from TE Connectivity

Related contents

A márka megalapítása Paul Cook vegyészmérnökhöz kötődik. Az 1950-es évek elején a San Francisco Bay Area területén lévő Stanford Research Institute-ban egy forradalmian új tudományterületen a -Radiation Chemistry" = "Ray Chem"- kutatva felfedezte, hogy nagy energiájú elektronokkal a polimerláncok molekuláris szerkezete megváltoztatható. Ez a térhálósítási folyamat lehetővé teszi robosztus, kiváló villamos szigetelési tulajdonsággal bíró mégis könnyű, hőre zsugorodó anyagok pl. csövek, kábel- és vezeték köpenyek gyártását.

A Raychem név ebből a gyártási folyamatból ered, és a hasonló nevű cég a kaliforniai Menlo Parkban kezdte meg a gyártást. Először a repülőgép és hadiipar területén vezetékek szigetelésével majd zsugorcsövek gyártásával.

A zsugorcső és szigetelőanyag paletta hamarosan egy komplett termékcsaláddá bővült és vált a világ vezető, innovatív kábelszerelvény gyártójává.

Kábelvégelzárók kis-, közép- és nagyfeszültségre 0,4 ...245 kV-ig. Beleértve a gázszigetelésű kapcsolóberendezésekhez való egyenes vagy könyök (T) csatlakozókat is. Hőre zsugorodó vagy elasztomerikus (feltolható/hidegzsugor) termékek. Szakadófejes csavaros sarukkal vagy anélkül.

Kábelösszekötők kis-, közép- és nagyfeszültségre 0,4 ...245 kV-ig. Hőre zsugorodó vagy elasztomerikus (hidegzsugor) termékek. Kiöntőgyantás egyenes és leágazó összekötők. Szakadófejes csavaros hüvellyel vagy anélkül.

Zsugorcsövek, javító mandzsetták, hőre zsugorodó elágazó idomok és tömítő szalagok általános szigetelési célokra. Speciális zsugorcsövek középfeszültségű alkalmazásokra pl. légszigetelésű kapcsolóberendezésekben. Műanyagok formaidomok utólagos szigetelés megerősítésre hálózaton vagy alállomásban pl. madárvédelemhez.

Raychem kis (LVA) és középfeszültségű (HDA, RDA, SPA) 10 kA-s túlfeszültséglevezetők.

RDSS felfújható nyílástömítő rendszer kábelátvezetésekhez trafóházakban vagy kábelaknákban.

Kérdése van? Ötlete van?

Raychem from TE Connectivity termékekkel kapcsolatos kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz! Több évtizedes tapasztalattal és kimagasló szaktudással állunk rendelkezésére.

We answer!

POLY-NORM 2000 Ltd. H-1147 Budapest Lőcsei út 81. M-Th 8-16 F 8-14 (36) 1-461-01-70 (36) 1-461-01-71 polynorm2000@polynorm2000.hu